De kwint in het kwartet

Diederik, Daniël, Christien en Karl-Heinz Pfohtzer vormen een strijkkwartet met 3 violisten en een cellist. De sfeer in het strijkkwartet is echter om te snijden. De vriendschap tussen Diederik en Daniel gaat terug tot in hun studietijd. Deze wordt danig op de proef gesteld als Diederik zich zwaar tekort gedaan voelt door Karl-Heinz, de zelfbenoemde leider van het kwartet.

De Duitser heeft de leiding van het groepje door de tijd op zich genomen, hoewel Diederik en Daniël de oprichters zijn. Dat is een van de dingen die Diederik dwars zitten. Bovendien heeft hij het gevoel dat Karl-Heinz hem eruit probeert te werken. Een en ander wordt nog eens versterkt als Rosa totaal onverwachts opdaagt. Ze is een talentvol beginnend violiste, die op uitnodiging van Pfohtzer een repetitie komt bijwonen.

Het loopt volkomen uit de hand als Rosa iets overkomt. Laura, de schoonmaakster in het muziekcentrum, raakt er ontdaan van. Ze snapt niets van wat er is gebeurd. Maar uiteindelijk is het misschien voor niemand te snappen.

Auteur Ton Elstgeest

Spelers

Diederik - Marcel Turk
Daniel - Emiel Duivenvoorden
Rosa - Marielle Hoogenboom
Christien - Inge Bouwmeester
Karl Pfohtzer - Ton Elstgeest
Laura - Cora Dupuis
Regie - Mia Turk
Souffleuse -Ria van Klink
Inspiciënt - Thérèse van der Weijden

Uitvoeringen

Zaterdag 18 en 25 November 2017 
Aanvang 20:15, zaal open 19:30,
Adres Dorpshuis Plein 13, Pastoor v/d Plaatstraat 13a 2375 AC in Rijpwetering,
Kosten volwassenen €5,50; kinderen €3,50; 65+ €4,00. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal

kwint in het kwartet